NYHET
NYA DAILY – SPÄNNANDE MÖJLIGHETER FÖR DITT FÖRETAG

NYA DAILY – SPÄNNANDE MÖJLIGHETER FÖR DITT FÖRETAG

Nya Daily är redo att visa sina styrkor och demonstrera att här går prestanda och driftssäkerhet hand i hand med imponerande bränsleekonomi och låga ägarkostnader. Alltsammans har en positiv effekt på ditt företags lönsamhet. Med en aldrig tidigare skådad konnektivitet sätter den ribban mycket högt och öppnar dörren till en ny värld av servicetjänster som är skräddarsydda för ditt företag och hjälper dig att uppfylla kundernas krav. Dessutom får du en imponerande rad assistentsystem och avancerad datahantering som både ökar komforten för personen bakom ratten och överblicken för den som administrerar ditt företags bilar och transportuppdrag.

SÄKER TRANSPORT UTAN STRESS

Nödbromssystemet AEBS med City Brake PRO förhindrar effektivt kollisioner vid hastigheter under 50 km/h och ger betydligt mindre påverkan vid kollisioner med högre hastigheter. Med City Brake PRO förhindras även olyckor med långsamma trafikanter (5 km/h).

Kö-assistenten övervakar konstant framförvarande fordon vid långsam körning med många stopp. I samarbete med kö-assistenten säkerställer den adaptiva farthållaren både optimal hastighet och säkert avstånd till framförvarande fordon, medan den proaktiva körbaneassistenten ser till att din Daily håller sig på rätt spår.

Vid kraftig sidvind hjälper sidvindsassistenten till att säkerställa trygg körning i öppen terräng och över broar.

Den nya Daily hjälper även sin chaufför vid utmanande körning i kuperad terräng med Hill Descent Control, som ser till att körning i branta nedförsbackar sker långsamt och säkert, och Traction Plus-systemet skänker stabilt fäste på sträckor med sand, lera och snö.

KOMFORT SOM I EN PERSONBIL. SERIÖST!

Bakom ratten i nya Daily får du förstklassig komfort med extra stort benutrymme och en upplevelse av att du kör en smidig personbil. Den läckra multifunktionsratten i läder kan justeras både på höjden och längden och den elektroniska servostyrningen är väldigt exakt att arbeta med. Tillsammans med den elektroniska handbromsen gör styrningens ”City Mode”-körning i tät bebyggelse så enkel att du behöver 70 % mindre kraft för att manövrera runt på tätortens trånga gator.

Den nya instrumentpanelen har en digital display med hög upplösning som är super-användarvänlig med intuitiv hantering av alla viktiga inställningar och funktioner.

Det nya Hi-Connect infotainment-systemet med röststyrning ger föraren möjlighet att spegla sin mobil med Apple Car Play och Android Auto™ och därmed använda sina appar enkelt och säkert. Systemet har en skärm på 7” med DAB-Radio, bakkamera-display, TomTom®-navigationssystem och IVECO:s Driving Style Evaluation System, som ger chauffören värdefulla upplysningar på vägen.

BRANSCHENS STARKASTE SERVICENÄTVERK

Även när det handlar om konnektivitet är nya Daily helt unik. Med realtidsdata kan IVECO:s specialister maximera fordonets drifttid med proaktiva diagnoser, förebyggande kontroller och effektiv planering av service- och underhållsarbeten. Innovativa Remote Assistance Service gör det dessutom möjligt att utföra ändringar i bilens elektroniska data och diagnosinställningar och uppdatera dess programvara via signaler ”i molnet” – det minskar antalet stopp på verkstaden.

Nya Daily bjuder också på telematik-lösningar som hjälper ägaren/chauffören och vagnparksadministratören att optimera effektiviteten, och via MyDaily-portalen på webben och i appen kan man bl.a. övervaka och analysera fordonets prestanda och bränsleförbrukning.

Vagnparksadministratören kan dessutom utnyttja nya Dailys ”Verizon Connect”-system, som minskar driftskostnaderna via optimerad navigation, modern motordiagnostik och rapportering i realtid.

När vi ändå talar om driftskostnader har nya Daily ett par extra ess i rockärmen: Den elektroniskt styrda, variabla turbingeometrin, den nya, intelligenta 220 A-dynamon (12V) och de specialkonstruerade däcken med extremt lågt rullmotstånd ger upp till 10 % bränslebesparing i tätbebyggda områden.

Kunder som redan har ett vagnparksadministrationssystem kan via webinterface integrera data från nya Daily i sitt eget system.